Co je metabolismus trávení?

Obsah

Co je metabolismus trávení?

Co je metabolismus trávení?

Jedná se o látkovou (látkový metabolismus) a energetickou (energetický metabolismus) výměnu, příjem a zpracování živin. Metabolismus v sobě zahrnuje přeměny produktů trávení (viz Trávení ) na odpadní látky nebo výstavby nových, pro život důležitých sloučenin.

Co je bazální metabolismus?

Bazální metabolismus (bazální metabolický výdej, BMR z anglického basal metabolic rate) je často mylně považován za “alfu omegu” úspěšného hubnutí.Spousta lidí se domnívá, že stačí znát přesnou hodnotu bazálního metabolismu, držet se ji při přípravě redukčního jídelníčku a problém s nadváhou je vyřešen.

Co je látkový metabolismus?

Látkový metabolismus zahrnuje dvě skupiny protichůdných procesů: 1 děje anabolické: tj. ta část metabolismu, při níž se vytvářejí chemicky složitější látky (např. z aminokyselin vznikají... 2 děje katabolické: tj. ta část metabolismu, při níž jsou látky rozkládány na z chemického hlediska jednodušší látky (např. More ...

Co znamená rychlejší metabolismus?

Není žádným tajemstvím, že rychlejší metabolismus znamená i více spálené energie a snadnější hubnutí. Nic jako zázračné prášky, po kterých zhubneme za pár dní až 20 kilogramů, prostě neexistuje. Metabolismus lze ale jednoduše "zrychlit" jednoduchými životními změnami.

Související příspěvky: