Proč se japonská jména skládají?

Obsah

Proč se japonská jména skládají?

Proč se japonská jména skládají?

Japonská jména se obvykle skládají ze dvou kanji, přičemž každý ze znaků je sám o sobě slovo. Význam těchto kanji jsou často pozitivní charakterové vlastnosti jako inteligence, krása, láska nebo světlo, jména květin, čtyři roční období a jiné přírodní zvláštnosti. Nebo představují pořadí porodů (první syn, druhý syn, atd.)

Které jsou nejběžnější japonská jména?

Nejběžnějšími japonskými „Nováky“ jsou Sato, Suzuki, Tanaka, Takahashi a Watanabe. Také japonská jména obsahují zpravidla dvě kanji.

Kde se nachází Japonsko?

Japonsko (japonsky: 日本国, Nihonkoku / Nipponkoku) je stát ve východní Asii, v Tichém oceánu. Na západě ho Korejský průliv odděluje od pobřeží Koreje, Japonské moře ho odděluje od Severní Koreje a Ruska. Japonské ostrovy Rjúkjú z východu ohraničují Východočínské moře a na jihu sahají až k Tchaj-wanu.

Kdo je symbolem Japonska?

Symbolem Japonska je krom slunečního kotouče též sopka Fudži ( Fudži-san ), které nerodilí mluvčí někdy nesprávně říkají Fudži-jama, což vzniká špatným čtením znaku pro horu. (Dřívější japonské čtení „jama“ bylo nahrazeno sinojaponským čtením „san“.) Japonsko je stratovulkanické souostroví tvořené 6 852 ostrovy.

Související příspěvky: