Co je Japonsko v Asii?

Obsah

Co je Japonsko v Asii?

Co je Japonsko v Asii?

Foto: Pixabay.com. Japonsko, známé také jako Země vycházejícího slunce, je ostrovní stát ve východní Asii. Celou zemi tvoří téměř 7 000 malých i velkých ostrovů, z nichž jsou největší Hokkaidó, Honšú , Šikoku a Kjúšú. Japonsko je poslední zemí na světě, kde vládne císař.

Kde se nachází Japonsko?

Japonsko (japonsky: 日本国, Nihonkoku / Nipponkoku) je stát ve východní Asii, v Tichém oceánu. Na západě ho Korejský průliv odděluje od pobřeží Koreje, Japonské moře ho odděluje od Severní Koreje a Ruska. Japonské ostrovy Rjúkjú z východu ohraničují Východočínské moře a na jihu sahají až k Tchaj-wanu.

Kdo je hlavní město Japonska?

Honšú – hlavní ostrov Japonska 1 Tokio. Tokio je považováno za hlavní město Japonska, ale ve skutečnosti se jedná o celou prefekturu, která je za něj... 2 Jokohama – z osady na vrchol. Jokohama byla původně malá rybářská osada, která zažívala od roku 1859 rychlou expanzi, a... 3 Kolosální Brána Torii. Nedaleko města Hirošima leží ostrov Icukušima známý také jako Mijadžima. More ...

Jaký je počet obyvatel Japonska?

Počet obyvatel Japonska je odhadován na 127,1 milionu, s 80% žijícími na Honšú. Japonská společnost je jazykově i kulturně homogenní, složená z 98,5% etnických Japonců, s malým počtem zahraničních pracovníků. Domorodí Ainuové jsou původními obyvateli ostrova Hokkaido.

Související příspěvky: