Jaké jsou vitamíny v arašídovém máslu?

Obsah

Jaké jsou vitamíny v arašídovém máslu?

Jaké jsou vitamíny v arašídovém máslu?

Arašídové máslo je bohaté na makroživiny. 100 gramů arašídového másla poskytuje celou škálu vitamínů a minerálů: Vitamín E: 45% ODD. Vitamín B3 (Niacin): 67% ODD. Vitamín B6: 27% ODD. Kyselina listová: 18% ODD. Magnézium: 39% ODD. Měď: 24% ODD. Mangan: 73% ODD. Rovněž obsahuje malé množství vitamínu B5, železa, draslíku, zinku, selenu.

Co je arašídové máslo?

Arašídové máslo je 100% čisté a přírodní oříškové máslo tvořené jen a jen arašídy. Má jemnou konzistenci a lahodnou chuť, ale získá si vás až 30% podílem proteinu, obsahuje také sacharidy, zdravé tuky, vlákninu a vysoké množství vitamínů a minerálů.

Co jsou výhody arašídového másla?

Výhody arašídového másla 1 100% přírodní arašídové máslo 2 neobsahuje sůl, cukr ani palmový olej 3 obsahuje až 30% přírodních bílkovin 4 obsahuje zdravé tuky 5 má vysoký obsah vitamínů a minerálů 6 obsahuje vlákninu 7 skvělá chuť 8 jemná konzistence 9 použitelné přímo na kunzumaci nebo i na vaření a pečení 10 vhodné i do diety 11 ideální na snídani nebo svačinu More ...

Jaká je dávka arašídového másla?

Běžná dávka arašídového másla (dvě lžíce) obsahuje asi 2 g vlákniny. I když arašídové máslo nepatří k potravinám s největším obsahem vlákniny, pomáhá doplňovat její příjem, a to zejména v kombinaci s jídly s obsahem vlákniny.

Související příspěvky: