Jak připravit Těsto na palačinku?

Obsah

Jak připravit Těsto na palačinku?

Jak připravit Těsto na palačinku?

Zapomeňte na míchání vařečkou a vezměte si raději velkou metlu a těsto našlehejte. Dostane se tak do něj vzduch a těsto bude krásné nadýchané a vláčné. Místo toho, abyste máslo nebo olej dali na pánev a nechávali rozehřát před každou palačinkou zvlášť, přimíchejte jej rovnou do těsta.

Může vám palačinka trhat?

Trhají se vám palačinky? Může za to vaše nedočkavost. Nalijte necelou naběračku těsta na pánev, rovnoměrně jej rozprostřete a nechte smažit, dokud není těsto po celé ploše matné a pevné. Pak teprve obraťte a smažte z druhé strany. Jakmile budete obracet ještě nedopečené těsto, palačinka se vám roztrhne.

Jak vytvořit perfektní palačinky?

Máme pro vás 4 tipy, jak vytvořit perfektní palačinky. Konzistence těsta je pro skvělý výsledek to nejdůležitější. Dbejte na správné množství ingrediencí a uvidíte, že se vám palačinky povedou. Ideální poměr surovin je proto:

Jaké jsou palačinky mastné?

Přidejte dvě lžíce kvalitního oleje nebo rozehřátého másla, promíchejte a můžete rovnou smažit. Palačinky tak nebudou mastné, ale naopak jemné, krásně tenké a nebudou se na pánvi trhat ani připalovat. Trhají se vám palačinky?

Související příspěvky: