Jaké jsou účinky vlákniny v citrónech?

Obsah

Jaké jsou účinky vlákniny v citrónech?

Jaké jsou účinky vlákniny v citrónech?

Hlavním druhem vlákniny v citrónech je pektin, což je druh rozpustné vlákniny, která má řadu prověřených léčivých účinků na lidské zdraví. Rozpustná vláknina zlepšuje zdraví trávicího traktu a zpomaluje trávení sacharidů a škrobů.

Co jsou účinky citronu na hubnutí?

Další teorie vychází z toho, že za účinky citronu na hubnutí jsou odpovědné ostatní rostlinné látky, které citrony obsahují. Výzkumy ukazují, že rostlinné látky obsažené v citronu pomáhají při hubnutí (nebo fungují jako prevence proti tloustnutí) ( 12, 13 ).

Jaké jsou účinky citronů proti rakovině?

Konzumace citronů jako prevence rakoviny je rovněž podpořena výsledky některých studií na zvířatech, které prokázaly, že D-limonen (látka obsažená v citronovém oleji) působí proti rakovině ( 38, 39 ). V další studii byly zkoumány účinky látek b-kryptoxantin a hesperidin z mandarinek, které jsou rovněž obsaženy v citronech.

Proč Citron podporuje hubnutí?

Shrnutí: Citron obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a dalších látek, které prokazatelně snižují cholesterol a riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Citrony jsou často označovány za ovoce, které podporuje hubnutí a existuje několik teorií proč tomu tak je.

Související příspěvky: