Jaké jsou účinky citronové šťávy na ledviny?

Obsah

Jaké jsou účinky citronové šťávy na ledviny?

Jaké jsou účinky citronové šťávy na ledviny?

Některé studie potvrzují, že pouhých 120 ml citronové šťávy denně do těla dodá dostatek kyseliny citronové k tomu, aby se zabránilo opětovnému vzniku ledvinových kamenů u lidí, kteří jimi již někdy trpěli ( 17, 18 ). Některé studie také ukazují, že šťáva z citronu je všeobecně výbornou prevencí ledvinových kamenů.

Může citrón přispívat k hubnutí?

Shrnutí: Studie na zvířatech potvrzují, že výtažky z citrónu mohou přispívat k hubnutí. Tyto účinky ale zatím nejsou potvrzeny studiemi na lidech. Ledvinové kameny jsou drobné kamínky, které se vytvoří přeměnou odpadních látek v ledvinách a vývodných cestách močových v krystaly. Jsou poměrně častým onemocněním a řada lidí jimi trpí opakovaně.

Proč Citron podporuje hubnutí?

Shrnutí: Citron obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a dalších látek, které prokazatelně snižují cholesterol a riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Citrony jsou často označovány za ovoce, které podporuje hubnutí a existuje několik teorií proč tomu tak je.

Jaké jsou účinky citronů proti rakovině?

Konzumace citronů jako prevence rakoviny je rovněž podpořena výsledky některých studií na zvířatech, které prokázaly, že D-limonen (látka obsažená v citronovém oleji) působí proti rakovině ( 38, 39 ). V další studii byly zkoumány účinky látek b-kryptoxantin a hesperidin z mandarinek, které jsou rovněž obsaženy v citronech.

Související příspěvky: