Co je zánět gastritida?

Obsah

Co je zánět gastritida?

Co je zánět gastritida?

Co je zánět gastritida? Gastritida je definována jako zánětlivé postižení žaludeční sliznice ( 1, 2 ). Ta je v důsledku zánětu podrážděná, oteklá a bolestivá. Může být způsobena infekcí nebo chemickou reakcí, například při užívání některých léků nebo nadměrné konzumaci alkoholu .

Co se používá při chronické gastritidě?

Při chronické gastritidě musíte pamatovat na použití čerstvého ovoce, bobulovin a zeleniny, které přispívají ke zvýšení sekrece trávicích šťáv a ke zlepšení enzymové aktivity. Asimilace masa a ryb dochází mnohem rychleji, pokud se používá v kombinaci se zeleninou. Z koření je povoleno používat petržel, celer, kopr v drcené formě.

Jaká je večeře pro chronickou gastritidu?

Večeře pro chronickou gastritidu by měla sestávat z: 1 první jídlo - zeleninová nebo mléčná polévka (včetně přídavku obilovin), kapustová polévka, rassolnik nebo boršč; 2 druhého jídelního lístku - zeleninový salát nebo masový talíř s oblohou (kašovitá kaše, těstoviny, bramborová kaše,... 3 třetí miska - kompot, bylinný odvar nebo tekuté želé. More ...

Jak se zbavit gastritidy?

Gastritida se projevuje souborem příznaků: nevolnost a zvracení, akutní nebo tupou bolest v horní části břicha, otoky, časté říhání, porušení židli, nedostatek chuti k jídlu, a dokonce i hubnutí. Spolu s léčbou léky je velmi důležité vybrat si dietu, abyste se zbavili této nemoci.

Související příspěvky: