Jaké je léčba rakoviny močového měchýře?

Obsah

Jaké je léčba rakoviny močového měchýře?

Jaké je léčba rakoviny močového měchýře?

Léčba povrchové rakoviny močového měchýře je relativně jednoduchá a často pacienta plně vyléčí. Pokud se ale nádor rozšíří do nebo skrz svalové vrstvy stěny měchýře, je léčba až k úplnému vyléčení méně pravděpodobná, ale často alespoň zpomalí postup onkologického onemocnění.

Co je vývod močového měchýře?

V současné době existují 3 základní možnosti: 1 vývod pro moč - v tomto případě vytváříme ve stěně břišní vývod pro moč za použití krátkého úseku střeva. Vývod je... 2 tzv. náhrada močového měchýře - vytvoříme z části střeva nový močový měchýř, do kterého vyústíme močovody (kanálky,... 3 vyústění moči do konečníku - pacient pak močí konečníkem, kde se moč mísí se stolicí. More ...

Jak se vyvinout rakovina močového měchýře?

Rakovina močového měchýře se však může vyvinout až 10 – 25 let po expozici nebezpečným chemikáliím. To znamená, že jsou stále ještě diagnostikovány nové a nové případy, které vznikly v souvislosti s expozicí chemikálii před mnoha lety.

Kde se objevují tumory močového měchýře?

Tyto tumory se vyskytují ve vnitřní výstelce močového měchýře. V některých případech mohou buňky, které tvoří tento nádor vytvořit útvar, který připomíná bradavici a ční dovnitř močového měchýře. Tumory, které prorůstají do svaloviny močového měchýře. Tento typ se objevuje v 1 z 5 případů.

Související příspěvky: