Kde se palmový olej vyrábí?

Obsah

Kde se palmový olej vyrábí?

Kde se palmový olej vyrábí?

Shrnutí: Palmový olej se vyrábí z palmy olejné, stromu původem z Afriky, kde ho místní obyvatelé používají tisíce let. Při pokojové teplotě je polotuhý a od oleje z palmových jader se liší barvou a nutričním profilem (složením živin). Jak se používá? Palmový olej se používá jednak na vaření a také se přidává do salátů a dalších receptů.

Kdo je zdrojem palmového oleje?

Hlavním zdrojem palmového oleje je jeden z druhů palmy olejné, s latinským názvem Elaeis guineensis, který se v přírodě volně vyskytuje v západní a jihozápadní Africe. V této části světa se palmový olej používá již více než 5 tisíc let.

Proč se palmový olej získává?

Palmový olej se získává z dužnatých plodů palmy olejné. Někde se mu také říká červený palmový olej, kvůli jeho červeno-oranžové barvě. Hlavním zdrojem palmového oleje je jeden z druhů palmy olejné, s latinským názvem Elaeis guineensis, který se v přírodě volně vyskytuje v západní a jihozápadní Africe.

Můžeme použít palmový olej do burákového másla?

Palmový olej se někdy přidává do burákového másla a do dalších druhů ořechových másel jako stabilizátor, který brání rozkladu tuků a jejich usazování na hladině sklenice. Kromě ořechových másel najdeme palmový olej také v dalších potravinách, jako jsou například:

Související příspěvky: