Kde jsou Severokorejci?

Obsah

Kde jsou Severokorejci?

Kde jsou Severokorejci?

Místo internetu mají Severokorejci jakýsi intranet – tedy systém síťových serverů a počítačů, který je přístupný pouze zevnitř severokorejské hranice. Název tohoto intranetu je Kwangmyong, což se do angličtiny překládá jako bright, tedy jasný, zářivý, bystrý.

Kde je severní Korejskou republikou?

Severní Korea, oficiálně Korejská lidově demokratická republika (zkráceně KLDR), je stát ve východní Asii na severní části Korejského poloostrova. Na severu sousedí převážně s Čínou a v nejsevernějším rohu poloostrova také 11,87 km s Ruskem. Na jihu vede podle 38. rovnoběžky hranice s Jižní Koreou.

Proč jsou lidé v Severní Koreji odříznuti od moderních technologií?

Je obecně známo, že lidé v Severní Koreji jsou odříznuti od všech forem technologií, což ostře kontrastuje s jejich jižními sousedy, kteří udělali díru do světa značkou Samsung a obecně patří v oboru moderních technologií ke špičce. A i když se diktátorský režim snaží sebevíc, také se pomalu k moderním technologiím dostávají.

Kdo je severní korejskou oponou?

Severní Korea a její výstřední vůdce vzbuzují už léta udiv, smích i zděšení v jednom. Ifenomén pro vás tajně otevřel malou železnou oponu nad Severní Koreu a připravil pro vás 20 pozoruhodných faktů o komunistické monarchii Čučche, které vás mohou pobavit, udivit i vyděsit.

Související příspěvky: