Co je spotřeba spalovacího vzduchu v hořáku?

Obsah

Co je spotřeba spalovacího vzduchu v hořáku?

Co je spotřeba spalovacího vzduchu v hořáku?

Spotřeba spalovacího vzduchu Vvh je množství vzduchu, které je nutno přivést do hořáku pro úplné spálení hodinového množství zemního plynu Vph. Spalovací poměr je poměr množství spalovacího vzduchu Vvh a plynného paliva Vph přiváděných do hořáku:

Jaké jsou výhody plynových hořáků?

Hořáky s nuceným přívodem spalovacího vzduchu jsou konstruovány buď jako blokové hořáky, kde radiální ventilátor je součástí hořáku, nebo jako hořáky, do kterých je spalovací vzduch přiveden vzduchovým potrubím od společného ventilátoru. Dalším kriteriem pro rozdělení plynových hořáků je způsob směšování zemního plynu se vzduchem:

Co jsou hořáky s nuceným přívodem spalovacího vzduchu?

Hořáky s nuceným přívodem spalovacího vzduchu tvoří druhou hlavní skupinu plynových hořáků a používají se převážně pro technologické ohřevy v průmyslových pecích (hořáky se společným ventilátorem) nebo jako zdroj tepla pro energetické kotle (blokové s vestavěným ventilátorem a hořáky velkých energetických bloků).

Co jsou hořáky pro spalování zemního plynu?

Hořáky pro spalování zemního plynu (I) 1 1. Rozdělení hořáků pro spalování zemního plynu. 2 1.1 Tlak zemního plynu. 3 1.2 Přívod spalovacího vzduchu do hořáku. Podle tohoto hlediska se plynové hořáky dělí na hořáky ejekční, do kterých je... 4 1.3 Způsob směšování plynného paliva se vzduchem. 5 1.4 Způsob přenosu tepla v pracovním prostoru. 6 1.5 Způsob spalování plynovzdušné směsi... More ...

Související příspěvky: