Kdo bude zdrojem zemního plynu?

Obsah

Kdo bude zdrojem zemního plynu?

Kdo bude zdrojem zemního plynu?

Významným zdrojem zemního plynu se v budoucnu mohou stát plynové hydráty, které tvoří metan a některé vyšší uhlovodíky (etan, propan) s vodou za vysokých tlaků a nízkých teplot.

Co je zemní plyn?

Zemní plyn je z fyzikálního hlediska směs plynných uhlovodíků, jejichž hlavní složkou je metan. Ze strategického hlediska je to ale jeden z nejdůležitějších primárních energetických zdrojů. Článek popisuje rozdělení zásob zemního plynu na Zemi a ukazuje hlavní plynovody v Evropě a v České republice.

Jaké jsou výhody vytápění zemního plynu?

Využití zemního plynu 1 Vaření a ohřev vody. Vařit a ohřívat vodu v domácnosti můžete prostřednictvím elektřiny i zemního plynu. Jaké jsou... 2 Vytápění. Rozšířené je v ČR vytápění zemním plynem. Má četné výhody. Mezi ně patří především energetická účinnost,... 3 Využití v dopravě. Zemní plyn se uplatňuje rovněž v dopravě. Jeho masivnější využívání propagují především... More ...

Kde je největší naleziště zemního plynu?

Zemní plyn zabírá asi 21 % globálního mixu primárních energetických zdrojů. Podle těžebního výkonu, největší naleziště zemního plynu najdeme v USA (20 %), Rusku (19 %), Kataru, Íránu, Kanadě (všichni po 5 %), Číně a Norsku (oba po 3 %).

Související příspěvky: