Co je implantace kardiostimulátoru?

Obsah

Co je implantace kardiostimulátoru?

Co je implantace kardiostimulátoru?

Implantace kardiostimulátoru (pacemakeru) je základní léčebný postup při stavech, kdy je srdeční frekvence příliš pomalá. To může vést buď nedostatečnému přečerpávání krve podle potřeb organizmu, či hrozí srdeční zástava se všemi následky.

Jaké jsou doporučení kardiostimulátoru?

Instalace kardiostimulátoru způsobuje určité omezení dříve známého života, nejsou však významné. Hlavní doporučení pro pacienty zahrnují: Lékařské studie používající elektromagnetické záření (MRI, diatermie, elektrokoagulace, externí defibrilace) mohou nepříznivě ovlivnit funkci přístroje, takže jsou zakázány.

Jak odstranit syndrom kardiostimulátoru?

Pro diagnostiku syndromu kardiostimulátoru je pacient monitorován denně pro srdeční funkce a hladiny krevního tlaku pomocí EKG. K odstranění syndromu je nutné změnit režim srdeční stimulace výběrem funkce, která nejlépe vyhovuje fyziologické práci srdce.

Jak dlouho trvá vyšetření kardiostimulátoru?

Pokud je vše v pořádku, další vyšetření lékařem by mělo být po 3 měsících, pak po šesti měsících a ročně. Kardiostimulátor ukládá omezení používání elektronických zařízení. Nedoporučuje se dlouho mluvit na mobilním telefonu, procházet detektorem kovu nebo vystavovat se elektromagnetickému / magnetickému záření.

Související příspěvky: