Jak se koupat v bazénu?

Obsah

Jak se koupat v bazénu?

Jak se koupat v bazénu?

Aby se dalo v bazénu bez obav koupat, musí být pH vody vždy v rozpětí 6,8 až 7,4. Jakmile takovou hodnotu pH vody ve svém bazénu naměříte, můžete se v klidu koupat a vychutnávat si všech pozitivních účinků této příjemné činnosti.

Jaké jsou přípravky pro zvýšení pH bazénu?

Pro menší bazény jsou běžně dostupné přípravky pro snížení i zvýšení pH v podobě tekutiny nebo granulátu. V naprosté většině bazénových vod dochází postupem času k množení nežádoucích mikroorganismů.

Jak měřit pH vody v bazénu?

Prvním způsobem, jak měřit pH vody v bazénu, je tabletový tester. Tabletový tester se používá jednoduše: 30 centimetrů od kraje bazénu a 30 centimetrů pod hladinou do baňky testeru po rysku naberete vodu z bazénu (pro objektivnější výsledky učiňte brzy ráno nebo pozdě večer) a poté do komory přidáte DPD tabletku na měření pH.

Co je důležité pro úpravu vody v rodinných bazénech?

Pro úpravu vody v menších rodinných bazénech postačí již zmíněné stabilizátory tvrdosti. Ty na sebe železo a mangan naváží a předejdou tak tvorbě železitých vloček na dně bazénu, rezavé vodě a skvrnám. Existují přípravky určené konkrétně i pro navázání kovů včetně mědi a stříbra.

Související příspěvky: