Co způsobují negativní jevy v betonu?

Obsah

Co způsobují negativní jevy v betonu?

Co způsobují negativní jevy v betonu?

Negativní externí jevy však často způsobují jeho popraskání nebo odloupnutí. Déšť, mráz, sůl, nestabilní podklad nebo působení člověka. To vše může výrazně porušit stavbu i celkový vzhled betonu. Pokud se nechceme pouštět do jeho drahé a velmi náročné výměny, je třeba přikročit k opravě.

Proč se opravy betonu používají?

Nesčetněkrát. Představa opravy betonu se tak stávala noční můrou každého z nás. „ Rekonstrukce poškozených hran nebo popraskaných povrchů často představují nekonečný kolotoč oprav. Běžná praxe ukazuje, že se ve většině případů využívá běžný, na stavbě vyrobený, beton.

Jaké jsou produkty pro sanaci betonu?

Díky jejím vlastnostem se ideálně hodí na opravy konstrukčních a pohledových betonů, od privátních projektů až po dopravní stavby, “ vysvětluje Martin Býček, produkt manažer společnosti Murexin. Přední výrobce stavební chemie u nás, společnost Murexin, v tomto směru nabízí ucelenou řadu produktů pro sanaci betonu pod hlavičkou REPOL.

Jak opravit betonovou konstrukcí?

Pokud se nechceme pouštět do jeho drahé a velmi náročné výměny, je třeba přikročit k opravě. Při opravách betonových konstrukcí nám mohou výrazně pomoci tzv. sanační malty, které se vyznačují svou přídržností a houževnatostí.

Související příspěvky: