Kdy a jak sklízet cibuli?

Obsah

Kdy a jak sklízet cibuli?

Kdy a jak sklízet cibuli?

Kdy a jak sklízet cibuli. Vhodný čas pro sklizeň cibule závisí na způsobu jejího pěstování i na poloze místa, kde ji pěstujeme. Ranější sklizeň mají cibule vypěstované ze sazečky - v nižších polohách většinou v polovině července, ve vyšších polohách o dva týdny později.

Jak vzniká cibule?

Cibule je dvou- až tříletá bylina. V druhém roce pod zemí vzniká kulovitá cibule velká až 10 cm. Listy jsou válcovité, duté, zašpičatělé, vysoké zhruba 30 centimetrů. V druhém roce vyrůstá až metr vysoký květní stonek, který je zakončen okolíkem zelenobílých kvítků.

Jaké jsou účinky cibule na zdraví?

Cibule - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití 1 Účinky cibule na lidské zdraví v kostce. Při bolesti ucha nakrájejte cibuli, obalte gázou a přiložte na postižené místo. 2 Používané části:. Takřka výlučně se používá samotná cibule. 3 Léčivé vlastnosti:. Cibule podporuje činnost žaludku, střev, jater i žlučníku. Zvyšuje vylučování trávicích šťáv v... More ...

Jaká je sklizeň ozimé cibule?

Ještě časnější sklizeň než u cibule pěstované ze sazečky mají ozimé odrůdy cibule (například Augusta, Hiberna). Osivo se vysévá od poloviny srpna do začátku září a má vegetační dobu přibližně 180 dní. Velkou výhodou ozimé cibule je možnost sklízet již od jara mladou cibulku s natí.

Související příspěvky: