Jak dlouho vydrží prase divoké?

Obsah

Jak dlouho vydrží prase divoké?

Jak dlouho vydrží prase divoké?

Prase divoké se dožívá 11–12 let. Mezi nápadné znaky patří čtyři výrazné trojhranné špičáky. Slouží hlavně jako účinná zbraň při soubojích a v obraně proti nepříteli. U samců dorůstají obvykle 20 cm, ve výjimečných případech až do délky 30 cm. Prase divoké dokáže běžet rychlostí až 48 km v hodině, i když jen pár set metrů.

Co jsou divoká prasata?

Divoká prasata jsou velmi plachými, skrytě žijícími tvory. Díky vysoké míře osídlení krajiny člověkem byla postupně nucena přesunout svoji původně denní aktivitu do nočních hodin. Jedná se o zvířata velice společenská trávící život v rodinných tlupách.

Co je prase divoké v mytologii?

Prase divoké v mytologii 1 Prase divoké bylo vždy významnou lovnou zvěří, díky čemuž se velmi často objevuje ve folkloru. 2 Kanec nebo jeho hlava byl častým symbolem bojovníků a vládců, jako představitel plodnosti, síly a statečnosti. Soubojem... 3 Z českých pověstí je znám příběh o Bivojovi, který chytil kance z Kavčích hor a přinesl ho kněžně Kazi na Vyšehrad. More ...

Jak se pohybují divoké prasata?

Divoká prasata se pohybují v tlupách založených na rodinných vztazích. Avšak staří samci jsou samotáři a k tlupám se připojují pouze v období páření. Samice přivádí na svět tři až dvanáct selat od března do června po necelých čtyřech měsících březosti.

Související příspěvky: