Jaké jsou jehly smrku a borovice?

Obsah

Jaké jsou jehly smrku a borovice?

Jaké jsou jehly smrku a borovice?

Jehly smrku jsou krátké a větvička obsahuje jednu jehlu, zatímco jehly borovice jsou poměrně dlouhé a větvička obsahuje buď dvě, tři nebo pět jehel. To je hlavní rozdíl mezi smrkem a borovicí. Také jehly smrku jsou snadno rozbitné, zatímco jehly z borovice jsou měkké a pružné.

Jaké jsou rozdíly mezi Smrkem a borovicemi?

Dalším rozdílem mezi smrkem a borovicemi jsou jejich kužely. Šupiny smrkových šišek jsou tenké a pružné, zatímco šupiny šišek jsou dřevité a tuhé. Smrk má četné, obrácené větve, které tvoří korunku ve tvaru pyramidy, zatímco borovice má menší počet větví, které jsou spirálovitě uspořádány.

Kdo je největší rod borovice?

Borovice (Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité (Pinaceae). Se zhruba 110 druhy jde o největší rod čeledi.

Kde jsou borovice původní v ČR?

L., 1753. Areál rozšíření. Druhy původní v ČR: borovice lesní ( Pinus sylvestris) borovice kleč ( Pinus mugo) borovice blatka ( Pinus uncinata subsp. uliginosa) Některá data mohou pocházet z datové položky. Borovice ( Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité ( Pinaceae ).

Související příspěvky: