Jak pěstovat papriky?

Obsah

Jak pěstovat papriky?

Jak pěstovat papriky?

Jak pěstovat papriky. 06. Červen 2020. Jak pěstovat papriky – pěstování paprik. Deset zásad, které pomůžou k lepším úrodám této velmi oblíbené zeleniny. Jak pěstovat papriky krok za krokem. 1. Před výsevem semen paprik, nejlépe počátkem února, namočíme osivo asi na jeden den do vlažné vody. Po vysetí paprik do směsi výsevného substrátu s hrubším ...

Jak se pěstuje Paprika v Americe?

Paprika se pěstuje po celém světě a je těžko si představit, že se z Ameriky začala rozšiřovat pouze před několika sty lety. Ano, i paprika patří tak jako rajčata, brambory, dýně, kukuřice či fazole mezi zeleniny Nového Světa. Je ale příjemné žít v naší době a mít všechny tyto plodiny na zahrádce a na talíři.

Jak okopáváte papriky?

Při okopávání nezapomínejte na to, že papriky koření mělce a hlubší překopání může poškodit kořeny. Papriky potřebují dostatek vzduchu v půdě a nesnášejí půdu utlačenou. Snažte se proto při kultivaci, ošetřování i při sklizni našlapovat co nejméně do kořenové zóny rostlin.

Kde pěstovat papriku ve skleníku?

16) Optimální teplota pro pěstování papriky ve skleníku je 24 - 28 ° C přes den a 16 - 20 ° C v noci. Při vyšších teplotách větrejte, nezapomínejte ale na to, že paprika nesnáší průvan. 17) Jemné listy paprik bývají často napadané mšicemi a sviluškou chmelovou.

Související příspěvky: