Co jsou vodní rostliny makroskopického vzhledu?

Obsah

Co jsou vodní rostliny makroskopického vzhledu?

Co jsou vodní rostliny makroskopického vzhledu?

vodní rostliny makroskopického vzhledu – vystupuje jako protiklad k mikrofytům , tedy řasám a sinicím, kterým se věnuje algologie s jinými pracovními metodami. Sporné je postavení vláknitých řas, parožnatky již patří v tomto pojetí mezi makrofyta. Správnější název kursu by tedy mohl být biologie vodních makrofyt.

Jaké jsou dělení nižších rostlin?

Nejjednodušší dělení rostlin rozeznává nižší rostliny ( Thallobionta ), jejichž tělem je stélka (thallus), a vyšší rostliny ( Cormobionta ), jejichž tělo se skládá z orgánů (kromě primitivních skupin, jako jsou mechorosty ). V současnosti se tyto pojmy již používají zřídka. Termín „nižší rostliny“ totiž zahrnoval druhy, které nejsou příliš příbuzné.

Jaké jsou rostliny s vegetativními částmi?

rostliny s vegetativními částmi ponořenými nebo plovoucími, ale nikoli vynořenými a které přežívají nepříznivé období ve vodě ve formě pupenů samostatných nebo uchycených k mateřské rostlině Tím je vyloučena celá řada opravdu vodních rostlin. Iversen

Které jsou tropické rostliny?

Možná jste nečekali, že v seznamu květin, které nepotřebují tolik světla, najdete i i tropické rostliny. Bromélie jsou však jiné. Jejich květenství je velmi dekorativní, rostliny mají zbarvené listeny, bubnovité hůlky, košťátka na silných barevných stoncích nebo květy ve tvaru kopí a meče. Rostliny nemají rády přímé slunce, ale ani tmu.

Související příspěvky: