Proč jsou rajčata tepelně zpracovaná?

Obsah

Proč jsou rajčata tepelně zpracovaná?

Proč jsou rajčata tepelně zpracovaná?

Tepelně zpracovaná rajčata obsahují paradoxně mnohem více lykopenu - důležitého antioxidantu, jako ta čerstvá. Zavařená rajčata využijete v teplé kuchyni - do rajské polévky, jako podklad na pizzu, do omáčky či pod maso. Postup je jednoduchý: rajčata zbavte slupky a natlačte do sklenic.

Proč jsou rajčata nejuspokojivější?

Jedním z nejuspokojivějších pocitů však je sklizeň vlastnoručně vypěstovaných plodů. Krásně vypadají a voní zejména rajčata, která jsou jednou z nejoblíbenějších pěstovaných rostlin. Snadno se totiž pěstují a produkují velké množství plodů.

Proč jsou rajčata zastoupeny?

Choroby rajčat 1 Rajčata a jejich nemoci. Choroby a onemocnění rajčat jsou v ČR zastoupeny vzhledem ke zdejším klimatickým podmínkám hlavně houbovými či plísňovými onemocněními, kterým je v některých případech možné relativně účinně ... 2 Plíseň rajčat – plíseň bramborová. Plíseň bramborová ( Phytophthora infestans) se projevuje výskytem hnědých či šedých ploch nebo skvrn na listech, na povrchu spodních listů se objevuje bílý plísňový povlak, ... 3 Septoriová skvrnitost rajčat. Septoriová skvrnitost rajčat ( Septoria lycopersici) bývá velmi často zaměňována s bramborovou plísní rajčat.

Související příspěvky: