Co jsou sacharidy palivem pro vaše výkony?

Obsah

Co jsou sacharidy palivem pro vaše výkony?

Co jsou sacharidy palivem pro vaše výkony?

Obzvlášť, pokud jste aktivními sportovci, jsou sacharidy palivem pro vaše hvězdné výkony. A naopak, pokud celé dny sedíte na zadnici v práci a sport je pro vás sprosté slovo, sacharidů můžete ubrat.

Co jsou sacharidy ve výživě?

Ve výživě jsou sacharidy jednou ze tří hlavních skupin živin, které naše tělo potřebuje. Dalšími hlavními živinami jsou bílkoviny a tuky. Sacharidy, které jsou obsaženy v potravinách a které jíme, lze rozdělit do tří hlavních kategorií: Cukry: Jedná se o sladké karbohydráty s krátkým řetězcem, které se nachází v jídle.

Co jsou přírodní sacharidy?

Přírodní sacharidy jsou sacharidy, které neprošly průmyslovým zpracováním a obsahují vlákninu, která je přirozenou složkou řady potravin, zatímco umělé sacharidy jsou sacharidy, které prošly průmyslovým zpracováním a ze kterých byla přírodní vláknina odstraněna.

Jak si vybrat nejkvalitnější sacharidy?

Sacharidy jsou jednou ze tří základních makroživin. Jak si vybrat ty nejkvalitnější? Pokud si zrovna nefrčíte na low carb nebo keto stravování, sacharidy by ve vašem jídelníčku měly zastupovat zhruba 40–60 %. Obzvlášť, pokud jste aktivními sportovci, jsou sacharidy palivem pro vaše hvězdné výkony.

Související příspěvky: