Proč jsou brambory náročné na živiny?

Obsah

Proč jsou brambory náročné na živiny?

Proč jsou brambory náročné na živiny?

Brambory jsou poměrně náročné na živiny. Vyžadují organické i minerální hnojení. Z minerálních hnojiv se osvědčuje síran draselný nebo cererit. Z organických materiálů pak rozleželý hnůj nebo kvalitní kompost. Pokud jste si nestihli připravit záhon už na podzim, udělejte to co nejdříve.

Jak vysadit brambory?

Celou plochu, kam chcete vysadit brambory, nejprve zbavte všech plevelů a následně velmi důkladně zkypřete alespoň do hloubky patnácti až dvaceti centimetrů. Brambory totiž vyžadují kyprou a dobře propustnou půdu. Malé záhony se nejlépe kypří ručním prutovým kypřičem nebo elektrickou motyčkou.

Co dělat, když brambory vypěstujete?

Pěstování brambor není žádná věda. Zvládne to i začínající zahrádkář. Nevyžaduje žádné zvláštní znalosti ani dovednosti. A kdo jednou vlastnoručně vypěstované brambory ochutná, už nikdy nebude chtít ty ze supermarketu. Pokud tedy máte k dispozici volný záhon, zkuste letos brambory vysadit.

Jaké jsou varné brambory?

Brambory se rozdělují podle varného typu na: 1 Varný typ A – s hladkou slupkou a lojovitou dužinou žluté či žlutobílé barvy, které mají protáhlý tvar (ledvinky,... 2 Varný typ B – jsou brambory polopevné s univerzálním použitím. Vhodné do salátů, gulášů, polévek, jako přílohové a... 3 Varný typ C – s drsnější slupkou a bílou dužinou jsou škrobovité, moučnaté a po uvaření se... More ...

Související příspěvky: