Co jsou dýňová semena?

Obsah

Co jsou dýňová semena?

Co jsou dýňová semena?

Dýňová semena obsahují látky, nazývané cucurbitacein, bránící v transformaci hormonu testosteronu do formy dihydrotestosteronu. Ten má na svědomí, že buňky prostaty rostou, čímž zapříčiňuje její nežádoucí zvětšení. Prospěšné množství dýňových semínek

Jak připravit dýňová semínka?

Poté vše dejte do porcelánové mísy s kořením a míchejte, dokud směs nevychladne. Dýňová semínka můžete také přidávat do krémových polévek místo upražených krutonů nebo salátů z rukoly, čerstvého baby špenátu a dalších druhů zeleninových salátů. Můžete jimi i zajímavě zpestřit mletá masa na přípravu karbanátků apod.

Kde seženete nazelenalá dýňová semínka?

Nazelenalá dýňová semínka už seženete v každém obchodě, kde mají koutek se "zdravou" výživou. Proč bychom je měli zobat? Obsahují spoustu tělu prospěšných látek a můžeme s nimi i vylepšit různé pokrmy.

Co jsou výhody dýňových semínek?

Benefity dýňových semínek 1 Obsahují velké množství minerálů včetně fosforu, hořčíku, manganu, železa a mědi. 2 Obsahují fytosteroly, sloučeniny, u kterých bylo prokázáno, že dokážou snížit hladinu cholesterolu. 3 Obsahují L-tryptofan, který zlepšuje spánek a předchází depresím. 4 Jsou bohaté na zinek, což je přirozená ochrana před osteoporózou. 5 Jsou dobrým zdrojem vitaminu E, obsahují asi 35,10 mg tokoferolu na 100 g.

Související příspěvky: