Co jsou zdravá vodní melouny?

Obsah

Co jsou zdravá vodní melouny?

Co jsou zdravá vodní melouny?

Vodní melouny obsahují vysoký obsah lykopenu, antioxidantu, který udržuje srdce zdravé a zabraňuje škodám způsobeným volnými radikály v těle. Neméně zdravá jsou melounová jadérka, jejichž vysoký obsah vlákniny pomáhá při trávení.

Jak použít vodní meloun v letní kuchyni?

Poradíme, jak na to, abychom si vypěstovali vlastní bohatou úrodu, jaké odrůdy si vybrat, neboť vodní meloun není jenom červený s černými jadérky. A prozradíme recepty, jak vodní meloun využít v letní kuchyni.

Jaké jsou sazenice melounu vodního?

Zdravé sazenice melounu vodního vysazujeme na záhon od poloviny května do sponu 90–120 × 40–50 cm. Optimálně vyvinutá sazenice má 3–4 pravé listy. Sazenice při výsadbě zasypeme zeminou až po první listy a ještě přihrneme zeminou. Rostliny budou mít bohatší kořenový systém, lépe budou růst a plodit.

Jak pěstovat melouny?

Pro úspěšné pěstování melounů je výhodné mulčování půdy černou netkanou textilií nebo černou polyetylénovou fólií, které prohřívají půdu, podporují rychlejší růst, šetří vláhu a brání zaplevelení. Pokud melouny nepěstujeme na textilii či fólii, půdu kolem roslin pravidelně kypříme a zbavujeme plevelů.

Související příspěvky: