Proč je arktická liška známá?

Obsah

Proč je arktická liška známá?

Proč je arktická liška známá?

Arktická liška, zvíře, které není snadné se setkat, na jedné straně proto, že žije v oblastech, které jsou opravdu nepropustné, na druhé straně, protože není mnoho vzorků, a proto je stvoření, které má být zachováno a známé.

Jaké jsou nejlepší vlastnosti lovecké lišky?

Potravu si lišky obstarávají především aktivním lovem, a to převážně v noci. Za tímto účelem jakoby liška převzala ty nejlepší vlastnosti jak od psovitých, tak od kočkovitých šelem. Čichem a sluchem se vyrovná i tomu nejlepšímu loveckému psu, zatímco pružností páteře a stavbou očí se podobá kočce.

Kde jsou arktické vody?

Arktické vody 1 Baffinův záliv 2 Barentsovo moře 3 Beaufortovo moře 4 Beringovo moře 5 Beringův průliv 6 Čukotské moře 7 Dánský průliv 8 Davisův průliv 9 Grónské moře 10 Hudsonův záliv 11 Karské moře 12 Moře Laptěvů 13 Norské moře 14 Průliv Nares 15 Severní ledový oceán 16 Východosibiřské moře More ...

Jak velká je kohoutková výška lišek?

Kohoutková výška lišek se pohybuje okolo 40 cm a jejich hmotnost se udává v rozmezí 8–13 kg. Charakteristickým znakem lišek je povětšinou rezavé zbarvení srsti. Pouze spodní část těla a již výše zmiňovaný konec ocasu zůstávají bílé. Černě jsou obvykle zbarveny pouze tlapky a zadní strany uší.

Související příspěvky: