Jak se používají brokovnice při střelbě?

Obsah

Jak se používají brokovnice při střelbě?

Jak se používají brokovnice při střelbě?

Brokovnice bývá zpravidla dvouhlavňová (na dva náboje), s hlavněmi nad sebou (kozlice), nebo s hlavněmi vedle sebe (dvojka). První zmiňované brokovnice je využívaná především při sportovní střelbě. Oba typy brokovnic lze využít při lovu drobné zvěře.

Co je brokovnice?

Brokovnice. Brokovnice je dlouhá lovecká, sportovní, vojenská nebo policejní ruční palná zbraň střílející převážně hromadnou brokovou nebo jednotnou střelu (S-ball, Brenneke).

Co jsou brokovnice samonabíjecí a dvojky?

Brokovnice jednoranné,kozlice a dvojky jsou zbraně kategorie „C“ a jsou prodejné jen s platným zbrojním průkazem. Brokovnice samonabíjecí jsou zbraně kategorie „B“ a jsou prodejné jen s platným zbrojním průkazem a nákupním povolením. Při zakoupení palné zbraně od nás dostanete ZDARMA poukaz na návštěvu střelnice ( 2 hod ).

Jaké jsou názvy brokovnic?

Názvy loveckých brokovnic 1 Jednuška – jednoranná jednohlavňová brokovnice 2 Dvojka – dvojhlavňová brokovnice s hlavněmi vedle sebe. 3 Broková kozlice – dvojhlavňová brokovnice s hlavněmi nad sebou. 4 Brokový troják – trojhlavňová brokovnice. Dvě hlavně jsou vedle sebe a třetí je nad nimi, nebo pod nimi. 5 Hamrleska – brokovnice se skrytým bicím ústrojím. More ...

Související příspěvky: