Co se týče medvěda grizzly?

Obsah

Co se týče medvěda grizzly?

Co se týče medvěda grizzly?

Poslední dobou se objevují i názory, že ve skutečnosti nejde o klasický poddruh, nýbrž o naprosto stejného medvěda, který jen jinak vypadá díky prostředí, ve kterém žije a potravě, jakou se živí. Pravdou je, že medvědi grizzly od pobřeží, kde se živí lososy, dorůstají až šestinásobku hmotnosti, než ti méně šťastní z vnitrozemí.

Kde se nachází medvěd grizzly?

Medvěd grizzly se dokonce nachází na vlajce Kalifornie, přestože tam byl poslední jedinec zastřelen už v roce 1922. V Kanadě se nyní nachází přibližně 25 tisíc grizzlyů, kteří žijí v provinciích Britská Kolumbie a Alberta, v teritoriích Yukon, Severozápadních teritoriích a Nunavut a na severu provincie Manitoba.

Kde se medvěd grizzly vyskytovali?

Původně se grizzlyové vyskytovali také v prériích a na Jihozápadě USA, kde jsou však nyní vyhynulí. Medvěd grizzly se dokonce nachází na vlajce Kalifornie, přestože tam byl poslední jedinec zastřelen už v roce 1922.

Je pravda, že medvědi grizzly od pobřeží?

Pravdou je, že medvědi grizzly od pobřeží, kde se živí lososy, dorůstají až šestinásobku hmotnosti, než ti méně šťastní z vnitrozemí. Foto © 2010 Martin Loew, www.promitan.

Související příspěvky: