Kde byla nejvyšší teplota na Antarktidě?

Obsah

Kde byla nejvyšší teplota na Antarktidě?

Kde byla nejvyšší teplota na Antarktidě?

1. Nejvyšší teplota, která byla na Antarktidě naměřena, byla 14,5 stupňů Celsia. 2. V Antarktidě neexistují žádní lední medvědi (ti jsou pouze v Arktidě), ale existuje tam spousta tučňáků. 3. Antarktida je největší pouští na světě.

Jaká je tloušťka ledu v Antarktidě?

Průměrná tloušťka ledu na Antarktidě je 1,6 kilometrů. 13. V Antarktidě jsou jezera, která nikdy nezamrznou, a to díky teplu, které je vyzařované z nitra Země. 14. V Antarktidě je čilské město se školami, nemocnicemi, hotely, poštou, internetem, televizí a mobilní telefonní sítí.

Kde jsou nejlepší pouští v Antarktidě?

V Antarktidě neexistují žádní lední medvědi (ti jsou pouze v Arktidě), ale existuje tam spousta tučňáků. 3. Antarktida je největší pouští na světě. Technicky - led není voda. 4. Nejchladnější místo na Zemi je nejvyšší pohoří v Antarktidě. Byla tam zaznamenána teplota -93,2 stupňů Celsia.

Kde se nachází Antarktida?

V Antarktidě je čilské město se školami, nemocnicemi, hotely, poštou, internetem, televizí a mobilní telefonní sítí. 15. Antarktida je nejchladnější, největrnější, nejvyšší a nejsušší kontinent na planetě.

Související příspěvky: