Je pravda, že medvědi grizzly od pobřeží?

Obsah

Je pravda, že medvědi grizzly od pobřeží?

Je pravda, že medvědi grizzly od pobřeží?

Pravdou je, že medvědi grizzly od pobřeží, kde se živí lososy, dorůstají až šestinásobku hmotnosti, než ti méně šťastní z vnitrozemí. Foto © 2010 Martin Loew, www.promitan.

Kde se nachází medvěd grizzly?

Medvěd grizzly se dokonce nachází na vlajce Kalifornie, přestože tam byl poslední jedinec zastřelen už v roce 1922. V Kanadě se nyní nachází přibližně 25 tisíc grizzlyů, kteří žijí v provinciích Britská Kolumbie a Alberta, v teritoriích Yukon, Severozápadních teritoriích a Nunavut a na severu provincie Manitoba.

Co se týče medvěda grizzly?

Poslední dobou se objevují i názory, že ve skutečnosti nejde o klasický poddruh, nýbrž o naprosto stejného medvěda, který jen jinak vypadá díky prostředí, ve kterém žije a potravě, jakou se živí. Pravdou je, že medvědi grizzly od pobřeží, kde se živí lososy, dorůstají až šestinásobku hmotnosti, než ti méně šťastní z vnitrozemí.

Kde se medvěd grizzly vyskytovali?

Původně se grizzlyové vyskytovali také v prériích a na Jihozápadě USA, kde jsou však nyní vyhynulí. Medvěd grizzly se dokonce nachází na vlajce Kalifornie, přestože tam byl poslední jedinec zastřelen už v roce 1922.

Související příspěvky: