Kdo jsou žraloci?

Obsah

Kdo jsou žraloci?

Kdo jsou žraloci?

Výskyt: Žraloci jsou především mořští predátoři a obývají většinu rozlohy moří a oceánů. Někteří z nich se vyskytují i v brakických vodách při ústí řek a pronikají do jejich dolních toků, vyskytlo se i několik málo druhů, které se adaptovaly na život ve větších sladkých jezerech.

Kdo byl řádem žraloci?

Žraloci byli dřív řádem (Selachiformes), dnes jsou obvykle bráni jako nadřád ( Selachimorpha) třídy příčnoústých (Elasmobranchii). Výskyt: Žraloci jsou především mořští predátoři a obývají většinu rozlohy moří a oceánů.

Kdo je nejmladší skupinou žraloků?

Jedna z nejmladších skupin žraloků jsou kladivouni (čeleď Kladivounovití), kteří se objevili v eocénu. Nejstarší nalezené zuby žraloka bílého jsou datovány do doby před 60–65 miliony lety, z období vymření dinosaurů. V samém počátku jejich evoluce se objevily dvě vývojové větve.

Co jsou slova podřazená?

Slova podřazená jsou všechna slova, která mají společné nadřazené slovo. Nastává čas si to nakreslit. Slovo ZMRZLINA je NADŘAZENÉ slovům JAHODOVÁ, ČOKOLÁDOVÁ a VANILKOVÁ. Slovo JAHODOVÁ je PODŘAZENÉ slovu ZMRZLINA. Slovo JAHODOVÁ je SOUŘADNÉ se slovy ČOKOLÁDOVÁ a VANILKOVÁ. Slovo OVOCE je NADŘAZENÉ slovům JABLKO, TŘEŠEŇ.

Související příspěvky: