Jak vzniká Titanic 2?

Obsah

Jak vzniká Titanic 2?

Jak vzniká Titanic 2?

Titanic totiž vzniká hned ve dvou kopiích, za každou ale stojí jiná společnost a každý bude sloužit k jinému účelu. Podívejme se nejprve na skutečný Titanic 2, tedy loď, která má podle plánů brázdit moře a oceány.

Kde byl postaven Titanic?

Titanic byl postaven v Belfastu v loděnicích Harland & Wolff na objednávku společnosti White Star Line, jako druhý ze série tří lodí třídy Olympic (RMS Olympic, RMS Titanic a HMHS Britannic).Stavba těchto lodí byla odpovědí konkurenční společnosti Cunard Line vlastnící parníky RMS Lusitania a RMS Mauretania.Projekt Titanicu navrhl Lord Pirrie, který byl ředitelem ...

Proč se Titanic postavil na dně oceánu?

Nepotopitelná loď. Před více než sto lety pěli novináři ódy na Titanic, parník třídy Olympic patřící společnosti White Star Line, o jehož tragickém konci už slyšel snad každý. Honosný symbol luxusu se potopil hned při své první plavbě a dodnes leží hluboko na dně oceánu.

Proč se Titanic ztroskotal?

O provoz lodě a o pohodlí cestujících se staralo až 899 členů posádky. Titanic však ztroskotal již během své první plavby. 14. dubna 1912 ve 23:40 se parník srazil s ledovcem. Po necelých třech hodinách, nad ránem 15. dubna v 02:20, klesl ke dnu. Zahynulo přes 1 500 cestujících a členů posádky.

Související příspěvky: