Kdy byly první americké mince vyraženy?

Obsah

Kdy byly první americké mince vyraženy?

Kdy byly první americké mince vyraženy?

První americké mince byly vyraženy roku 1793. Dnes jsou v oběhu desítky variant mincí, liší se zejména tematicky laděnou rubovou stranou. Jednodolarová mince se razí ve zlatém i stříbrném provedení, místo skutečného zlata je použita slitina mědi a mosazi. Dolarová mince byla poprvé vyražena v roce 1794, její průměr je 26,5 mm, tloušťka 2 mm.

Kdo je nejvzácnější mincí České republiky?

Nejvzácnější mincí České republiky je samozřejmě mince o nominální hodnotě 100 000 000 Kč (ano, sto miliónů), která je vyrobena v jediném kuse. Váha této mince je 130 kg a autorem návrh je opět akademický sochař Vladimír Oppl.

Kdy byla Dolarová mince vyražena?

Dolarová mince byla poprvé vyražena v roce 1794, její průměr je 26,5 mm, tloušťka 2 mm. Motiv mince se mění, edice z roku 2000 zachycovala Indiánku Sacagawea z kmene Šosonů, která se počátkem 19. století jako jediná žena zúčastnila objevování amerického Západu.

Jaké jsou vzácné sběratelské mince České republiky?

Vzácné sběratelské mince České republiky Mezi vzácné (či někdy spíše "hodnotné") mnice jsou řazeny i sběratelské mince ČNB. Jedná se jistě o mince, protože mají nominální hodnotu a jsou tak zákonným platidlem.

Související příspěvky: