Co je mexickou měnou?

Obsah

Co je mexickou měnou?

Co je mexickou měnou?

Mexickou měnou je peso (mezinárodní zkratka MXN). Běžně se značí podobně jako symbol dolaru a tak může dojít u cestovatelů k omylu. Při cestě do Mexika doporučujeme vzít s sebou americké dolary, které jsou snadno směnitelné za pesos v každém hotelu a jeho kurz je vždy mnohem výhodnější než jakékoli jiné měny.

Jak zkontrolovat mexické peso?

Chcete-li předejít nečekaným rizikům při příjmu falešných peněz, doporučujeme při obchodování zkontrolovat měnu. Obzvlášť opatrně s těmi bankovkami: $1000, $500. Aktuální směnný kurz mexické peso (MXN) je: $1 USD = 20 MXN, 1 MXN = 1.10 CZK. (Aktualizovaná data: dnes) Za 1$ americký dolar (USD) můžete získat: 20.06MXN mexické peso (MXN)

Kolik peněz potřebujete za pobyt v mexičce?

Například v Mexiko musíte platit za: Láhev nebo karton mléka (1 litr): 0.94 USD (19 MXN) Populární žlutý sýr (1 kg): 5.30 USD (105 MXN) Láhev piva od známé značky: 1.90 USD (37 MXN) Kusy klobásy nebo studené (1 kg): 9.40 USD (189 MXN) Víno střední třídy (jedna láhev): 7.50 USD (150 MXN) Kolik peněz potřebuju na týdenní pobyt v Mexiko?

Kde jsou dějiny mexického státu?

Dějiny Mexika jsou velmi starobylé, rozvinuté civilizace se zde nacházely již tisíce let před naším letopočtem. K nejslavnějším patří civilizace mayská a aztécká. V 16. století proběhla španělská kolonizace. Mexiko se stalo nezávislým státem po úspěšné mexické válce za nezávislost v roce 1821. Brzy následovaly ...

Související příspěvky: