Jak je zajištěno zásobování ropy v České republice?

Obsah

Jak je zajištěno zásobování ropy v České republice?

Jak je zajištěno zásobování ropy v České republice?

Po řadě událostí, které vedly k problémům se zásobováním, přijala EU nařízení, že každý stát musí mít zajištěné zásoby ropy a pohonných hmot alespoň na 90 dní. Následující odstavce pojednávají o tom, jak se v České Republice ropa skladuje, kde je uložena a kudy se k nám dostává.

Kde jsou zásoby ropy?

Kupodivu, většina zásob ropy neleží v poušti Arabského poloostrova, nýbrž ve Venezuele a - mimo Saúdské Arábie - také v Kanadě a právě v Íránu. Souhrn s krátkým geopolitickým popisem přinesl německý server Finanzen100, partner portálu Focus on-line. Pro Britské listy přeložil Milan Lelek.

Kde jsou zásoby a přeprava ropy?

Zásoby a přeprava ropy v České republice 1 Úřad na zásoby. V ČR se uskladněním důležitých surovin zabývá Správa státních hmotných rezerv (SSHR). Jde o úřad, který... 2 MERO. Společnost MERO je akciová společnost stoprocentně držená ve vlastnictví ministerstva financí. 3 Ropovod Družba. Ropovod Družba byl prvním ropovodem vedoucím po českém území. V roce 1962 byl doveden do... More ...

Kde jsou největší zásoby ropy na světě?

Venezuela – 48,7 bilionů litrů (306,3 miliard barelů) Největší zásoby ropy na světě se nachází v jedné z nejchudších zemí. Venezuela je vysoce závislá na ropě, že propad cen v minulém roku uvrhl zemi do katastrofy. Země nyní hledá spojence mimo OPEC, kteří by pomohli opět zvýšit ceny.

Související příspěvky: