Jak použít avokádový olej na pečivo?

Obsah

Jak použít avokádový olej na pečivo?

Jak použít avokádový olej na pečivo?

Avokádový olej je lisovaný za studena, proto jej můžete použít k různým pokrmům. Hodí se přidat do salátů, omáček, bramborové kaše, k dresingům, masu, rybám i moučníkům. Chutná dobře i na pečivu místo másla (pečivo můžete jím pokapat nebo namáčet přímo do oleje).

Jak velké je avokádo?

Některé druhy váží pouhých 220 gramů a jiné třeba i 1,4 kg. Avokádo je velmi výživné a obsahuje širokou škálu živin, včetně 20 různých vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vitamín K, C, B5, B5, E, A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (nacin), kyselinu listovou a prvky jako draslík, hořčík, mangan, měď, železo, zinek a fosfor.

Co je avokádo ovoce?

Avokádo je ovoce (botanicky), někdy se však uvádí jako zelenina. Je to plod hruškovce přelahodného . Zralý plod je zvenku tmavozelené až černé barvy, uvnitř měkký a světležlutý.

Kolik sacharidů obsahuje avokádo?

Jeden kus má zhruba 160 kalorií, 2 gramy bílkovin a 15 gramů zdravých tuků. Obsahuje také 9 gramů sacharidů, přičemž 7 z nich jsou vlákna, takže jsou tam jen 2 g čistých sacharidů, díky čemuž je to velmi nízkokalorická potravina. Avokádo neobsahuje cholesterol ani sodík.

Související příspěvky: