Co se dělo na dusíkovou bilanci?

Obsah

Co se dělo na dusíkovou bilanci?

Co se dělo na dusíkovou bilanci?

To stejné se dělo na vzorku průměrné populace, která při svém denním běhu pracovala na vyrovnané dusíkové bilanci právě při příjmu 0,8 g/kg. Pokud tedy nesportujete, dvakrát do měsíce si zajdete na squash a do práce jezdíte autem, můžete kalkulovat s touto hodnotou.

Jak se snížit denní příjmu bílkovin?

V další studii provedené na ženách bylo zjištěno, že při zvýšení denního příjmu bílkovin tak, aby tvořily 30% celkového denního příjmu kalorií, dochází ke snížení množství přijaté potravy vedoucí k celkovému snížení denního příjmu kalorií o 441.

Co jsou rozličné typy bílkovin?

Všechny rozličné typy bílkovin, které se v lidském těle nacházejí, jsou přitom složeny z pouhých dvaceti aminokyselin. A z nich jsou pak nejdůležitější ty, které se označují jako esenciální, tedy leucin, izoleucin, valin, lysin, methionin, cystein, fenylalanin, thyrosin, treonin, tryptofan a někdy sem bývá řazen i histidin.

Kolik gramů bílkovin potřebujete denně?

To představuje zhruba 150 gramů bílkovin denně, pokud je váš cílový denní příjem kalorií kolem 2000. K tomuto číslo jsme došli jednoduše tak, že jsme vynásobili denní příjem kalorií číslem 0,075.

Související příspěvky: