Co je zdraví olivového oleje?

Obsah

Co je zdraví olivového oleje?

Co je zdraví olivového oleje?

Vliv olivového oleje na zdraví 1 Zdravá výživa se bez olivového oleje neobejde. V kuchyni se uplatní nejen jako delikatesa, ale i doplněk pro těstoviny,... 2 Polyfenoly jsou tajemstvím prospěšnosti olivového oleje. Olivové oleje jsou zdraví prospěšné především díky polyfenolům. 3 Kvalitní olivový olej = zdravé stravování. Rychlá první pomoc proti zácpě, ale také usnadnění... More ...

Co je olivový olej proti zánětu?

Shrnutí: Olivový olej obsahuje řadu živin, které pomáhají v boji proti zánětu. Mezi tyto živiny patří například kyselina olejová a také antioxidant oleokantal. Cévní mozková příhoda vzniká při porušení zásobování mozku krví, a to buď v důsledku ucpání cévy sraženinou nebo v důsledku krvácení do mozku.

Jaké jsou tuky v olivovém oleji?

Pouhých 24% olivového oleje je tvořeno nasycenými tuky a omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami ( 1 ). Ovšem většina tuků v olivovém oleji (kolem 73%) připadá na zdravé mononenasycené tuky (kyselinu olejovou), které jsou velmi zdravé.

Co obsahuje Extra panenský olivový olej?

Olivový olej obsahuje antioxidanty, které pomáhají v boji se zánětem a brání oxidaci cholesterolu v krvi, což jsou dva důležité rizikové faktory kardiovaskulárních onemocnění ( 8, 9 ). Shrnutí: Extra panenský olivový olej obsahuje velké množství antioxidantů, které mají celou řadu pozitivních biologických účinků.

Související příspěvky: