Jaké je denní příjem vody?

Obsah

Jaké je denní příjem vody?

Jaké je denní příjem vody?

Počítá se do celkového denního množství vody také příjem jiných tekutin? Jaké množství vody denně pít? Řada odborných společností doporučuje denní příjem vody kolem 2 litrů, což odpovídá zhruba 8 menším sklenicím vody o objemu 250 ml.

Jaké množství vody byste měli vypít denně?

To jaké množství vody denně byste měli vypít, závisí – stejně jako vše v oblasti výživy a zdraví – na konkrétním jedinci a také na řadě dalších vnitřních i vnějších faktorů, které ovlivňují vaší denní potřebu vody.

Jaké množství vody denně pít?

Jaké množství vody denně pít? Řada odborných společností doporučuje denní příjem vody kolem 2 litrů, což odpovídá zhruba 8 menším sklenicím vody o objemu 250 ml. Někteří „odborníci“ na zdraví však tvrdí, že jsme všichni vlastně na pokraji dehydratace a že bychom měli vodu popíjet neustále a po celý den a to i tehdy, když zrovna nemáme žízeň.

Jak pití vody před jídlem?

Pití vody zhruba půl hodiny před jídlem také pomáhá snižovat celkové množství přijatých kalorií. To platí zejména pro starší jedince ( 10, 11 ). Jedna studie provedená na osobách držících dietu prokázala, že ti kdo pili 500 ml vody před jídlem, zhubli během 12 týdnů o 44% více než ti, kdo vodu před jídlem nepili ( 12 ).

Související příspěvky: