Jaké jsou omezení kalkulace váhy?

Obsah

Jaké jsou omezení kalkulace váhy?

Jaké jsou omezení kalkulace váhy?

Kalkulátor má dvě omezení. Nedovolí výpočet redukce váhy pod ideální poměr hmotnosti a výšky tak, aby nebylo možné vypočítat redukci váhy k podvýživě. Druhé omezení je v denním příjmu potravy s energetickou hodnotou nad 1200kcal, tato hodnota je obecně povážována za minimální pro příjem živin důležitých pro správný chod organizmu.

Kolik kalorií spotřebuje tělo během dne?

Kolik kalorií spotřebují různé aktivity. Během různých činností, které děláme během dne, naše tělo spotřebuje různé množství kalorií. Uvádíme několik příkladů: Nízká fyzická aktivita = např. práce na počítači, TV, video hry, lehké domácí práce, spotřeba energie je cca 30 kalorií (cal/hodina/kg tělesné ...

Kolik kalorií spálíte po zbytek dne?

Přitom by se měli zajímat o to kolik spálí po zbytek dne. Průměrný člověk může spálit cca 100 kalorií při uběhnutí 1,5 kilometru. Uběhnete 5 kilometrů a spálíte přibližně 300 kalorií. To je dobré, ale po zbytek dne, dokonce i ve spánku spálíte tisíce kalorií.

Jak použít kalkulačku denního příjmu kalorií?

Kalkulačka denního příjmu kalorií (bazální metabolismus) Kalkulačka slouží k výpočtu nutného denního příjmu kilokalorií, abyste si udrželi stávající váhu nebo hubli. Do kalkulátoru stačí vložit jen váš věk, váhu, výšku, vybrat vaše pohlaví a nakonec zvolit, jak často se věnujete nějaké fyzické aktivitě. A stisknout tlačítko „Vypočítat“.

Související příspěvky: