Jak se stanoví hustota zemního plynu?

Obsah

Jak se stanoví hustota zemního plynu?

Jak se stanoví hustota zemního plynu?

Hustota zemního plynu se stanoví výpočtem ze složení zemního plynu podle rovnice 1 : V tab. 2 jsou uvedeny hodnoty hustot druhů zemního plynu [kg.m -3] v závislosti na teplotě, při 101 325 Pa. V tab. 3 jsou uvedeny poměrné hustoty d tranzitního, norského, alžírského a holandského zemního plynu

Jaká je tepelná vodivost zemního plynu?

Tepelná vodivost zemního plynu λ je množství tepla, které proteče jedním čtverečním metrem vrstvy zemního plynu o tlouštce 1 m, při teplotním spádu 1 K, za hodinu. V tab. 5 jsou uvedeny hodnoty tepelných vodivosti λ [10 3 .J.m -1 .s -1 .K -1] tranzitního, norského a holandského zemního plynu v závislosti na teplotě, při 101 325 Pa.

Co se skládá z zemního plynu?

Při řízeném spalování zemního plynu, který se chemicky skládá z více než 98 % z uhlíku a vodíku, do 1 % dusíku, nevznikají žádné nespálené částice (prach, saze), ani nebezpečné dioxiny a furany, benzo (a)pyren, které jsou problémem spalování chemicky složitějších látek, jako je uhlí a případně i biomasa.

Jaké jsou objemové průtoky zemního plynu?

Přepočet objemů a objemových průtoků zemního plynu s přetlaky vyššími než 0,1 MPa (100 kPa) se provádí podle upravených stavových rovnic: Měrná tepelná kapacita c zemního plynu je množství tepla, potřebné k ohřátí 1 m 3 zemního plynu o 1 K.

Související příspěvky: