Jaký je materiál pro prodloužení životnosti kotlového tělesa?

Obsah

Jaký je materiál pro prodloužení životnosti kotlového tělesa?

Jaký je materiál pro prodloužení životnosti kotlového tělesa?

Výrazného prodloužení životnosti lze dosáhnout vhodným materiálem, který je použit na kotlové těleso. Prokazatelně jediným materiálem, který dokáže odolat škodlivým látkám, které tento typ hoření provází, je nerez. Důležité je také, aby byl zplyňovací kotel odborně zapojen.

Jak vybrat kotel na kusové dřevo?

Jeden z nejdůležitějších faktorů při výběru kotle na kusové dřevo je výběr optimálního výkonu. Výkon kotle by měl odpovídat velikosti tepelných ztrát objektu, které Vám přesně vypočítá projektant. Zde platí jednoznačná zásada. Pořídit si kotel, který bude topit převážnou dobu topné sezony na jmenovitý výkon.

Jak použít zplyňovací kotel?

Dobrý zplyňovací kotel dokáže v přechodném období topit i na menší výkon. Přebytečný výkon kotle je možné ukládat i do akumulační nádrže. Na trhu je několik typů kotlů.

Jaké jsou kotle na dřevo Atmos 18 s?

Kotle na dřevo Atmos DC 18 S jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle, nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle.

Související příspěvky: