Jak často se psovi koupat?

Obsah

Jak často se psovi koupat?

Jak často se psovi koupat?

Jak často psa koupat? Psi s klasickou srstí se příliš často koupat nemusí, dokonce se dá říci, že by se měli koupat jen minimálně, třeba dokonce jenom 2x za rok. Tedy míním koupání šampónem, běžnou vodní lázeň lze dopřát každému psovi, který rád plave.

Proč je kravské mléko vhodné pro psy?

Je pravda, že kravské mléko obsahuje mléčný cukr, tzv. laktózu, kterou většina psů (i koček) není schopná strávit, takže mléko opravdu vynechejte, ale zakysané mléčné výrobky jsou z nutričního hlediska vhodné (zejména pro psy krmené klasicky nebo podle BARFu). Protože jsou lépe stravitelné, mohou být zajímavým zpestřením krmené dávky.

Jak čistit psa po příchodu z venku?

Při běžném čištění po příchodu z venku lze psa otřít vlhkým hadříkem - ale prát a žehlit je třeba tento hadřík, nikoli psa. Pokud už začne pes být lehce cítit, nejšetrnější je vytřít psa octovou vodou, podobně, jako když vytíráte ledničku (1 díl octa, 3 díly vody). A říkám, vytřít, nikoli prolévat nebo koupat.

Co děláme při krmení psa?

Pět největších chyb, které děláme při krmení psa 1 1/ Společné „stolování“. Pes umí dělat velmi smutné oči, když chce dostat aspoň kousek jídla z našeho talíře. Krmit psa... 2 2/ Nepravidelnost krmení. Pokud ho nesní, misku mu odeberte a vraťte až v době, kdy je zvyklý na další krmení, například... 3 3/ Překrmování psa. Důslednost se vám vyplatí, protože pejsek se na jídlo... More ...

Související příspěvky: