Jak vzniklo Japonské etnikum?

Obsah

Jak vzniklo Japonské etnikum?

Jak vzniklo Japonské etnikum?

Japonské etnikum bylo formováno mnoha migračními vlnami jak z oblasti Tichomoří, tak z různých částí asijského kontinentu. Nejstarší neolitické kultury džómon a Jajoi vyústily na přelomu letopočtu v pokusy vytvářet první státní útvary.

Kdo jsou lidé v Japonsku?

Kultura a lidé v Japonsku 1 Historie v kostce. Japonsko má dlouhou a bouřlivou historii, kterou Japonci uznávají dodnes a inspirují se v ní i... 2 Lidé. Japonci jsou velice milí a pohostinní lidé, kteří si potrpí na zdvořilost nejen k sobě, ale hlavně k ostatním. 3 Svátky. V Japonsku se slaví 14. státních svátků, hodně populární je i Hallowen a Vánoce podle amerického vzoru,... More ...

Kdo je japonský císař?

Japonsko. Geografie Japonska. Japonské císařství (japonsky "Nippon") je ostrovním státem u východního pobřeží Asie. Rozloha: 377 835 km2. Obyvatelstvo: 125 miliónů obyvatel (1994) hustota zalidnění 331 obyvatel na km2.

Co je Yakuza v Japonsku?

Yakuza – japonská mafie, která vlastně v Japonsku působí na hranici ilegality a je státem tolerována. Právě yakuza jako první pomáhá své zemi při jakýchkoli katastrofách. Přesto si na ně obyčejní lidé dávají pozor. Pokud má Japonec nebo i cizinec tetování, je automaticky spojován s mafií.

Související příspěvky: