Které jsou pnoucí růže?

Obsah

Které jsou pnoucí růže?

Které jsou pnoucí růže?

Pnoucí růže a obecně popínavé rostliny patří mezi zahrádkáři k nejpopulárnějším rostlinám. Můžou za to krásně barevné načechrané květy a lehká příjemně omamná vůně. Pnoucí růže lze v základu rozdělit na dvě hlavní skupiny. Tu první tvoří pnoucí růže, pro které jsou typické méně ohebné pruty, bohaté květy a poměrně dlouhá doba kvetení.

Co je růže?

Růže. Erysipel (růže) je infekční onemocnění kůže a podkoží s celkovými projevy. Původci jsou v drtivé většině případů bakterie z rodu streptokoků, výjimečně i stafylokoky, které se dostanou do kůže a v daném místě pak způsobí místní zánět. Nejčastěji bývají postiženy dolní končetiny, ale může zasáhnout i obličej.

Kde kvetou keříčkové růže?

Keříčkové růže nejvíce kvetou na bočních výhoncích, proto se omezte pouze na odstranění odumřelých, nemocných a starých výhonů. U popínavých růží ponechejte na každém keři nejvíce sedm výhonů, které by neměly být starší než čtyři roky. Další zajímavé trvalky najdete v naší Encyklopedii.

Jak sestřihnout stromkové růže?

Velkokvěté růže sestřihněte na délku asi deset centimetrů. Keříčky mnohokvětých růží se bohatě rozvětvují, proto na výhonu ponechejte pouze dvě až čtyři očka. Korunku stromkových růží seřízněte asi na patnáct až dvacet centimetrů a dbejte na to, aby nejvýše ponechané očko směrovalo ven z korunky kvůli tvarování.

Související příspěvky: