Co jsou jednosložková lepidla?

Obsah

Co jsou jednosložková lepidla?

Co jsou jednosložková lepidla?

Jednosložková lepidla jsou nejobyčejnější a práce s nimi je nejsnazší, v podstatě lepidlo nanesete na slepované místo, spojíte a máte hotovo. Dvousložková lepidla jsou složitější v tom, že lepidlo dostanete ve formě dvou nádob. V jedné z nich je plnivo, ve druhé lepidlo a musí dojít k promíchání obou složek. Ty spolu reagují a vytváří lepící hmotu.

Jak dlouho potřebujete lepidlo zatvrdlo?

Dalším parametrem, který výrobce lepidla uvádí a který můžete při výběru zohlednit je to, jak dlouho lepidlo potřebuje, aby zatvrdlo a spoj se definitivně spojil. Během této doby nesmíte také se spojem hýbat a zasahovat do něj, protože byste ho porušili a nebyl by tak pevný.

Co jsou lepidla bez plniva?

Lepidla bez plniva jsou pryskyřičná a vyznačují se čirou nebo žlutou barvou. Ta nevyplňují tolik prostor, ale mají velkou sílu lepeného spoje. Využívají se při výrobě, kde se slepují součástky například při konstruování, modelářství atd. Podle účelu, pro který budete lepidlo potřebovat, si můžete také vybrat viskozitu lepidla na kov.

Co jsou výrobci lepidel na kov?

Výrobci lepidel na kov dodávají na trh celou řadu výrobků, kterou koupíte v dobrém železářství, hobby marketu nebo na internetu. Výrobců lepidel, kteří na český trh dodávají své produkty, není tolik, ale mají různé značky, pod kterými si lepidla můžete koupit.

Související příspěvky: