Jaké jsou příznaky epilepsie?

Obsah

Jaké jsou příznaky epilepsie?

Jaké jsou příznaky epilepsie?

Epilepsie 1 Příznaky epilepsie. Záchvat vzniká v důsledku abnormální dráždivosti nervových buněk v mozku. Epileptické záchvaty mají mnoho podob. 2 Léčba epilepsie. Léčba se vždy odvíjí od průběhu záchvatu a identifikace příčin, které mohly případně záchvat vyvolat (nedostatek spánku, úraz nebo onemocnění mozku, návykové látky a podobně). 3 Vyšetření při epilepsii. Diagnostika epilepsie se provádí na základě elektroencefalografie tzv. EEG, při němž se mapuje elektrická činnost mozku.

Jak vzniká epilepsie v dětství?

Epilepsie vzniklá v dětství má nejčastěji genetické příčiny méně často vrozené vývojové vady mozku, u dospělých vzniká epilepsie v důsledku nádorových onemocnění, cévních mozkových příhod, úrazů hlavy a alkoholismu. Ve stáří se objevuje často epilepsie související s cévními mozkovými příhodami.

Jaké jsou epileptické záchvaty?

Epilepsie (starší český výraz padoucnice) je onemocnění mozku charakterizované výskytem epileptických záchvatů.Epileptické záchvaty jsou epizody náhlé a přechodné abnormální funkce mozkové aktivity, které se projevují dočasnou změnou vědomí či vnímání, chování, hybnosti či citlivosti. Epilepsie je jedním z nejčastějších chronických neurologických ...

Co je epilepsie?

Epilepsie je chronické onemocnění mozku, které se projevuje opakovanými záchvaty. Česky se nazývá padoucnice, protože postižený člověk upadne do jakéhosi záchvatu a ztrácí na různě dlouhý okamžik vědomí.

Související příspěvky: