Kdy přezimovat olivovníky v nádobách?

Obsah

Kdy přezimovat olivovníky v nádobách?

Kdy přezimovat olivovníky v nádobách?

V zimě potřebuje suché chladno a čerstvý vzduch, jinak by mu nevyrašily pupeny. Olivovníky v nádobách přeneseme do chladné světlé místnosti s teplotou okolo 10–15°C, snesou i přezimování ve vytápěném prostoru, pokud mají zajištěn suchý vzduch, což nebývá při současném způsobu vytápění problém, spíše naopak.

Kdo je olivovník evropský?

Olivovník evropský Olivovník evropský Olivovník evropský starý 1500 let na Ith ... Olivovník evropský starý 1500 let na Ith ... Vědecká klasifikace Vědecká klasifikace Říše rostliny ( Plantae) Podříše cévnaté rostliny ( Tracheobionta) 9 more rows ...

Kdo byl předchůdcem olivovníku?

Staří Římané se v případě olivovníku Řeky neinspirovali a používali pouze olivový olej k natírání těla po koupeli. Předchůdce dnešního olivovníku pochází podle jedné hypotézy z Persie, podle druhé byla jeho původním domovem severní Afrika.

Jaké venkovní olivovníky zalévat?

Starší venkovní olivovníky zalévat nemusíme, menší zálivka je vhodná při extrémně dlouhém suchém létě a v bezmrazém počasí po dlouhotrvajícím suchu (zima bez deště či sněhu). V zimě potřebuje suché chladno a čerstvý vzduch, jinak by mu nevyrašily pupeny.

Související příspěvky: