Jak se pes vyvíjí?

Obsah

Jak se pes vyvíjí?

Jak se pes vyvíjí?

Pes se vyvíjí, a to jak po fyzické, tak i po mentální stránce. Když se pes dostává do věku „seniora” mohou nastat problémy, které vídáme i v humánním světě. Psi ve stáří bývají více introvertní, nemusí tedy vyhledávat společnost. Více se straní cizím lidem či zvířatům.

Kdy dostává se pes do stáří seniora?

Když se pes dostává do věku „seniora” mohou nastat problémy, které vídáme i v humánním světě. Psi ve stáří bývají více introvertní, nemusí tedy vyhledávat společnost. Více se straní cizím lidem či zvířatům. Zájem o hry klesá a celkově se zdají psi být unaveni nejen po fyzické stránce, ale také v té psychické.

Jaké jsou příčiny stáří v psovi?

Stáří přichází velmi pomalu, díky čemuž si většina majitelů změn ani nevšimne. Ve psovi majitel obvykle vidí pořád dospělého psa plného sil, do doby, než přijde vážnější problém. Srst v okolí tlamy a na hrudi postupně šediví. Okolo očí se častěji vyskytují hrboly, boule a malé nádory.

Jaké jsou projevy stáří psa?

Dále se mění sociální návyky a celková mentalita psa. Mezi časté změny patří i změna příjmu tekutin, ať už se zvýší či sníží. Nedostatek pohyby, snížená fyzická aktivita a možnost pozorování bolesti končetin aj. také patří mezi projevy stáří.

Související příspěvky: